2013. május 12., vasárnap

Kókusztejes-chilis édesburgonya-krémleves

Budapesten egyre több street-food étkezde nyílt az utóbbi időkben, hogy megpróbálja kielégíteni a felgyorsult életünkkel járó igényeket, nevezetesen, hogy gyorsan együnk finom, minőségi ételt jó áron. Ezek közül az étkezdék közül a kedvenc helyünk a Bors gasztrobár, ahol állandóan változik a leves és baguette-szendvics kínálat, de egy specialitásuk nem véletlen állandó az étlapon: ez a kókusztejes-chilis édesburgonya leves (télen ugyanez sütőtökből). Ha lehet, ezt eszem. A recept kitalálása nem túl bonyolult, hisz az elnevezése magában rejti a főbb alapanyagokat. És nagyon hasonlít elkészítése a múltheti karottalevesemhez. Így most sikerült itthon is elkészítenem, tök jól sikerült. Bár a fiúk által készített változat egy icipicit még mindig finomabb, nemhiába ők a recept atyjai! Úgyhogy maradok törzsvendégük, de azért néha itthon is megfőzöm, mondjuk vasárnap, amikor ők zárva tartanak!

                                                               Recept 4 főre:

4 édesburgonya apró kockára vágva, 4 db újhagyma felkarikázva, só, bors, chili, 0.5 dl olivaolaj, 1-2 dl kókusztej, 5 dkg vaj

A hagymát az olivaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a burgonyát és kicsit átpirítjuk. Felöntjük kicsit több vízzel, mint amennyi ellepi és puhára főzzük. Összeturmixoljuk, hozzákeverjük a kókusztejet, ízesítjük sóval, borssal, chilivel. A végén elkeverjük benne a vajat, hogy selymes fénye legyen. Akinek van rá ideje, pirított kenyérkockával kínálja.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése